021/453-063 • 062/453-799 Mi smo online, slobodno pitajte! ➜ perlatours@sbb.rs

Tasos ostrvo – informacije

tasosTASOS, POLOŽAJ: Tasos je najsevernije ostrvo Egejskog mora, 11-12 km udaljeno od obale Istočne Makedonije, Keramoti zaliva i estuara reke Nestos, 24 km od Kavale i 50 km od Svete Gore.

POVRŠINA: Ostrvo Tasos zauzima površinu od 393 kilometra kvadratna i na njemu živi oko 13.500 stanovnika. Pripada opštini Kavala. Glavni grad oblasti je Tasos (Limenas).

OBALA: Ukupan obim ostrva je svega 95 km, tako da se može obići za jedan dan. Mnogobrojne plaže su najvećim delom peskovite.

ZNAMENITOSTI:Gotovo čitavo ostrvo je jedan ogroman muzej sa bogatim zbirkama ostataka iz vremena kada je klasično doba bilo na vrhuncu. Najinteresantniji ostaci starih vremena su pozorište iz 4. veka, akropolj, agora, svetilišta Posejdona i Dionizija i dr.Tasos klima

NAŠA PREPORUKA: Ovo zeleno ostrvo, prekriveno šumom i maslinjacima očaraće Vas svojim prirodnim lepotama, smaragdno zelenim morem i gostoljubivošću ljudi, bilo da se odlučite za boravak u Skali Sotira ili Limenarii. Proverite zašto je kraljica Egipta, Kleopatra, slala svake godine brodove po vino sa Tasosa i zašto je maslinovo ulje sa ovog ostrva nadaleko čuveno. Iskoristite povoljne cene iznajmljivanja automobila i obiđite celo ostrvo u jednom danu.

INFO: Karakteristični telefonski brojevi mesta: Skala Sotira 25930 i Limenaria 25930.

Preporučujemo smeštaj u mestu:

Skala Sotira • Limenaria

Skala Sotira

Apart. hotel Mary 1

Apart. hotel se nalazi u mirnom delu Skale Sotira, udaljen od plaže dva i po minuta hoda, toliko i od centra.  Apart. hotel raspolaže bazenom, recepcijom, dvokrevetnim i trokrevetnim studiima.

read more

Vila Panos

Vila se nalazi u centralnom delu Skale Sotira, udaljena od plaže pola minuta hoda.  Vila raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studiima.

read more

Limenaria

Vila Ralitsa

Vila se nalazi u širem centru Limenarie, udaljena 25 koraka od plaže sa ležaljkama i suncobranima. Vila raspolaže komfornim apartmanima za 2 do 6 osoba.

read more

Vila Magda

Vila se nalazi u centralnom delu Limenarie, udaljena od plaže dva i po i od centra dva minuta hoda. Vila raspolaže dvokrevetnim studiima i dvokrevetnim apartmanima sa pomoćnim ležajem.

read more
Share This