021/453-063 • 062/453-799 Mi smo online, slobodno pitajte! ➜ perlatours@sbb.rs

Informacije o Strimonikos zalivu

POLOŽAJ: Oblast se nalazi na istočnom delu kontinentalne Grčke (Centralna Makedonija), omeđena na zapadu Solunom i na istoku Kavalom, smeštena u zalivu Strimonikos.

POVRŠINA: Regija zauzima površinu od 18.811 kilometara kvadratnih u kojoj živi 1.931.870 miliona stanovnika. Glavni grad oblasti je Langadas, a administrativni centar regije je Solun.

OBALA: Glavna karakteristika obale su široke peščane plaže koje se pružaju pravcem istok-zapad u dužini od 15 km. Ova obala godinama je nagrađivana „plavom zastavicom” Evropske Unije i Mediterana, koja se dodeljuje za uređenost plaža i čistoću mora.

ZNAMENITOSTI: Olimpijada se nalazi u severno-istočnom delu Halkidikija, u zalivu Strimonikos, udaljena od Soluna 80 km. Tradicija kaže da je Olimpijada dobila ime po majci kralja Aleksandra, Olimpijadi. Sagrađena je pored prirodne luke, okružena mnoštvom predivnih plaža i zelenih šuma. Na ovim prostorima, tačnije u Stagiri, na poluostrvu Halkidiki, 25 km južnije od Olimpijade, između mesta Stratoniki i Neoshori, 384. godine pre n.e. rođen je Aristotel. Upravo tu je smešten Aristotelov park čudesa, muzej na otvorenom gde su izloženi radovi i ploče sa mudrim izrekama iz stvaralaštva ovog drevnog filozofa. Pored Stagire, turisti koje zanima grčka istorija i kultura mogu posetiti arheološke i ostale znamenitosti: Amfipolis, staru Aretuzu, Artemizio zamak, Alistratis, kao i Narodni muzej i crkvu Svetog Georgia u Asprovalti.

NAŠA PREPORUKA: Letovalište u ovoj regiji – Stavros, koji svojom lepotom i svim što nudi privlači mnoge turiste.

INFO: Karakterističan telefonski broj mesta: Stavros 23970.

Preporučujemo smeštaj u sledećim mestima Strimonikos zaliva:

 

 Stavros

Apart. hotel Nick

Apart. hotel se nalazi u novom i mirnom delu Stavrosa, udaljena od plaže pola minuta hoda. Apart. hotel je luksuzno namešten. Raspolaže recepcijom, holom, dvokrevetnim i trokrevetnim studiima i travnatim dvorištem sa cvećem i palmama.

read more

Apart. hotel Stratos

Vila se nalazi u novom i mirnom delu Stavrosa, udaljena od plaže 30 metara. Vila raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studiima, velikim lepo uređenim travnatim dvorištem i otvorenim bazenom.

read more

Apart. hotel Cross Plaza

Apart. hotel se nalazi u novom i mirnom delu Stavrosa, udaljen od plaže minut hoda. Apart. hotel raspolaže recepcijom, dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studiima, velikim lepo uređenim travnatim dvorištem i igralištem za decu.

read more

Vila Domna

Vila se sastoji od dva dela, od kojih je jedan novoizgrađeni i nalazi se u novom i mirnom delu Stavrosa, udaljena od plaže 70 metara. Vila raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studiima i četvorokrevetnim apartmanima.

read more
Share This