021/453-063 • 062/453-799 Mi smo online, slobodno pitajte! ➜ perlatours@sbb.rs

Informacije o Pierii

POLOŽAJ: Provincija se nalazi u severoistočnom delu kontinentalne Grčke, sa zapada omeđena prirodnom granicom koju čine legendarna planina Olimp i Pieriske planine.

POVRŠINA: Oblast Pierie zauzima površinu od 1.516 kilometara kvadratnih u kojoj živi oko 134.000 stanovnika. Glavni grad oblasti je Katerini.

OBALA: Glavna karakteristika obale su široke peščane plaže koje se pružaju pravcem sever – jug u dužini od 70 km.

ZNAMENITOSTI: Oblast je bogata spomenicima velike istorijske i arheološke vrednosti. Arheološki lokalitet Dion koji se nalazi ispod planinskih vrhova Olimpa, ostacima nekadašnjih svetilišta, grobnica, pozorišta, bazilika i drugih zgrada svedoči o važnosti ovog nekada kultnog mesta. Svojom prirodnom lepotom oduševljava planina Olimp, od 1985. godine proglašena Nacionalnim Parkom.

NAŠA PREPORUKA: U centralnoj Pierii nalaze se četiri letovališta: Paralia, Olympic Beach, Leptokaria i Nei Pori koji svojim brojnim sadržajima, kako tokom dana tako i noću, privlače veliki br oj turista.

INFO: Karakteristični telefonski brojevi mesta: Paralia 23510, Olympic Beach 23510, Leptokaria 23520 i Nei Pori 23520.

Preporučujemo sledeća letovališta:

ParaliaOlympic BeachLeptokaria Nei Pori

Paralia

Olympic Beach

Leptokaria

Vila Navarino

Vila Navarino se nalazi u centralnom delu Leptokarie, na domak plaže, gde je od plaže odvaja šetalište. Vila raspolaže komfornim dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studiima, od kojih je većina sa pogledom na more.

read more

Vila Nefeli

Vila se nalazi u centralnom delu Leptokarie, na domak plaže, gde je od plaže odvaja šetalište. Vila raspolaže komfornim dvokrevetnim i trokrevetnim studiima i četvorokrevetnim apartmanima, svi sa pogledom na more.

read more

Vila Nikos

Vila se nalazi u centralnom delu Leptokarie, na domak plaže, gde je od plaže odvaja šetalište. Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studiima i četvorokrevetnim apartmanima,

read more

Nei Pori

Vila Katarina

Vila Katarina se nalazi u centralnom delu Nei Poria, udaljena od plaže 80 metara. Vila raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studiima i četvorokrevetnim, petokrevetnim, šestokrevetnim i sedmokrevetnim apartmanima, dvorištem sa stablima limuna, roštiljem i garniturama za sedenje.

read more
Share This