021/453-063 • 062/453-799 Mi smo online, slobodno pitajte! ➜ perlatours@sbb.rs
Poros

Poros, Kefalonia

Poros gradić sa 1.100 stalnih stanovnika, poznat je po lepim plažama inalazi se u jugoistočnom delu Kefalonije. Pripada opštini Elios -Pronnoi. Treća je luka na Kefalonii i odavde kreću trajekti za Peloponez, koji Kefaloniu povezuju sa kopnenom Grčkom.

Od glavnog grada Argostolia je udaljen 41, a od Skale 12 km. Poros je jedno od najlepših i najatraktivnijih mesta na Kefalonii. Smešten je u podnožju planina Atros i Pahni i okružen je bujnom vegetacijom. Nije klasično turističko letovalište, više je aktivan gradić i luka u koji dolaze turisti većinom iz Zapadne Evrope. Poros ima gotovo sve sadržaje, od lepih plaža, romantičnog šetališta, do najlepših taverni i restorana na Kefalonii, odnosno, prodavnica, butika i suvenirnica.

Plaže oko Porosa su obično dobro organizovane i opremljene suncobranima i ležaljkama, sa mnoštvom mesta na kojima možete nešto pojesti ili popiti, a glavna plaža se zove Aragia i nalazi se desno od gradske plaže, više je šljunkovita nego peskovita, sa kristalno čistim morem i okružena je zelenilom. Duž nje se nalazi i najveći broj taverni i barova u kojima je atmosfera uvek opuštena, mirna i porodična. Poros plaža je dugačka 2 km, sastoji se od manjih peščanih uvala i ima odličnu infrastrukturu. U gradu postoje 3 supermarketa, banka sa bankomatom, apoteka i sve drugo što Vam je potrebno.

Smeštaj iz naše ponude:

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Poros
Poros
Poros

Vreme:

Poros
19.01.2019., 20:32
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
UV-Index: 0
Prognoza - 20.01.2019.
Dan
Pretežno lepo vreme, sa mogućim padavinama.
Pretežno lepo vreme, sa mogućim padavinama.
11°C
max. UV-Index: 2
Prognoza - 21.01.2019.
Dan
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
12°C
max. UV-Index: 3
 

Kontakt

Share This