021/453-063 • 062/453-799 Mi smo online, slobodno pitajte! ➜ perlatours@sbb.rs

Informacije o regiji Kefalonia

kefalonia

kefalonia

POLOŽAJ: Kefalonia se nalazi u Jonskom moru između ostrva Lefkade, sa severne strane i ostrva Zakintos sa južne strane. Najveće je ostrvo u Jonskom moru. Glavni grad ostrva je Argostoli.
POVRŠINA: Kefalonia se prostire na 781 km². Ima 36.000 stanovnika. Obim ostrva je 110 km, pa se može obići za jedan dan.
OBALA: Ostrvo se odlikuje visokim planinama koje se strmo spuštaju u more. Plaže su najvećim delom peskovite, a more je tirkizno plave boje. Na severu ostrva se nalazi jedna od najlepših plaža -Myrtos koja je rangirana kao peta najlepša plaža na svetu.
ZNAMENITOSTI:
Jedna od zanimljivosti na ostrvu su Castro sela, srednjovekovni San Giorgio, koji je nekada imao 15.000 naseljenika unutar svojih bedema i Mazarakata iskopine napravljene na 83 mikenske grobnice.
Među mnogobrojnim atrakcijama se nalaze antički mozaici i srednjovekovni dvorci. Manastir Gospe od Atrosa je uništavan 17 puta, uglavnom zbog zemljotresa i požara. Svaki put monasi su ga gradili ponovo. U srednjem veku je napadnut od strane Saracena, kada je poginulo 127 monaha. Najstariji je manastir na Kefaloniji. Nalazi se na 760 m nadmorske visine. Poznat je pod nazivom Manastir Bogorodice, jer je posvećen rođenju Bogorodice (Device Marije). Izgrađen je u doba Vizantijske ere u VIII veku. Poseban doživljaj predstavlja svitanje koje se dočekuje 7. na 8. septembar, kada se čeka i slavi praznik Svete Bogorodice. Manastir Svetog Gerasima se nalazi 15 km od Argostolia, u blizini Valsamata. Ovaj svetac je zaštitnik ostrva i slavi se dva puta godišnje. Svetionik svetog Teodora se nalazi u Lassiu, nedaleko od Argostolia. Podignut je 1820. godine na osnovu britanskog arhitektonskog dizajna.
NAŠA PREPORUKA: Turistički centri su locirani među borovima, pored peščanih plaža, zaliva i blizu glavnih mesta. Glavni grad Argostoli je smešten u uvali Livadi – zalivu, koji deli ostrvo na dva dela. Potpuno obnovljen nakon snažnog zemljotresa 1953. godine, grad je sada moderan sa dobrom infrastrukturom. Luxouri je drugi grad po veličini i nalazi se na suprotnoj obali. Kuhinju ostrva Kefalonia čine sastojci mediteranske ishrane poput ribe, mesa, voća i povrća.
INFO: Karakterističan telefonski broj mesta: Poros 26710.

Preporučujemo smeštaj u letovalištu:

Poros

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Share This