021/453-063 • 062/453-799 Mi smo online, slobodno pitajte! ➜ perlatours@sbb.rs

Informacije o Sitonii

POLOŽAJ: Poluostrvo Halkidiki leži jugoistočno od Soluna i sa svoja tri sekundarna poluostrva, Kasandrom, Sitoniom i Atosom (Svetom Gorom) predstavlja jednu od najslikovitijih oblasti Grčke.

POVRŠINA: Oblast Halkidikia zauzima površinu od 2.918 kilometara kvadratnih u kojoj živi oko 109.500 stanovnika. Glavno sedište oblasti je mesto Poligiros.

OBALA: Izuzetno razuđenu obalu, koja u dužini od 250 km okružuje poluostrvo obrazujući četiri zaliva, zapljuskuje kristalno čisto Egejsko more. Plaže su duge, peščane i šljunkovite.

ZNAMENITOSTI: Manastirska zajednica na Atosu predstavljala je Nojevu barku Pravoslavne hrišćanske vere u Vizantijskom periodu. Danas je utočište mnogobrojnih monaha i meka hodočasnika na koju ženska noga još nije kročila. Izuzetan prirodni spomenik je Jama kod sela Petralona, u kojoj su pronađeni dokazi postojanja života na poluostrvu još iz Srednjeg kamenog doba.

NAŠA PREPORUKA: Sitonia, druga noga kako je Grci, ili drugi prst poluostrva kako je Srbi nazivaju, očarava prekrasnim plažama i borovom šumom. Letovališta Metamorfozis i Neos Marmaras na njenoj zapadnoj, i Kalamitsi i Sarti na njenoj istočnoj obali, pružaju mogućnost kupanja u izuzetno čistom moru i pregršt sadržaja od kojih će i najprobirljiviji turisti naći nešto za sebe.

INFO: Karakteristični telefonski broj mesta: Metamorfozis 23750, Neos Marmaras 23750, Kalamitsi 23750 i Sarti 23750.

Pogledajte našu ponudu smeštaja na Sitonii:

 

Metamorfozis Neos Marmaras Kalamitsi Sarti

Metamorfozis

Neos Marmaras

Vila Dr Serhan 1

Vila se nalazi u centru Neos Marmarasa, udaljena od gradske plaže devet minuta hoda. Market je u neposrednoj blizini. Vila raspolaže četvorokrevetnim i petokrevetnim apartmanom. U vili postoji besplatna konekcija na internet, a u svakom apartmanu TV prijemnik i klima uređaj…

read more

Kalamitsi

Vila Kalamitsi studios

Vila se nalazi u centru malog mestašca, udaljena od plaže minut hoda. Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studiima, četvorokrevetnim apartmanima, roštiljem i parkingom u dvorištu.

read more

Sarti

Vila Afroditi

Vila se nalazi u starom i mirnom delu Sartia, u blizini glavnog trga i crkve, udaljena od plaže minut i od centra sedam minuta hoda. Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studiima.

read more

Vila Sartios

Vila se sastoji od dva dela i nalazi se u mirnom delu Sartia, nedaleko od glavnog trga, udaljena od plaže minut i od centra pet minuta hoda. Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studiima i trokrevetnim studiima sa pomoćnim krevetom

read more

Vila Chrisula

Vila se nalazi u centru Sartia, udaljena od plaže pola minuta hoda. Vila raspolaže dvokrevetnim studiima, dvokrevetnim studiima sa pomoćnim krevetom i četvorokrevetnim studiima.

read more

Vila Tanasis

Vila se nalazi u novom i mirnom delu Sartia, okružena sa stablima maslina, udaljena od plaže pola minuta i od centra pet i po minuta hoda. Vila raspolaže sa četvorokrevetnim apartmanima sa prostranim terasama i roštiljem u dvorištu.

read more

Vila Arhon

Vila se nalazi u novom i mirnom delu Sartia, udaljena od plaže pola minuta i od centra pet minuta hoda. Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studiima.

read more

Vila Stella

Vila se nalazi u novom i mirnom delu Sartia, udaljena od plaže pola minuta i od centra pet i po minuta hoda. Vila raspolaže četvorokrevetnim i petokrevetnim apartmanima i roštiljem u dvorištu.

read more

Vila Evangelia

Vila se nalazi u mirnom delu Sartia, udaljena od plaže 40 koraka i od centra šest minuta hoda. Market je u neposrednoj blizini. Vila raspolaže komfornim dvokrevetnim i trokrevetnim studiima.

read more

Vila Panajota

Vila se sastoji od dva dela i nalazi se u novom delu Sartia, poznatijeg pod imenom Sarti beach, udaljena od plaže pola minuta i od centra dvadeset minuta hoda. Vila raspolaže sa dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studiima.

read more
Share This