021/453-063 • 062/453-799 Mi smo online, slobodno pitajte! ➜ perlatours@sbb.rs

Informacije o Kasandri

POLOŽAJ: Poluostrvo Halkidiki leži jugoistočno od Soluna i sa svoja tri sekundarna poluostrva, Kasandrom, Sitoniom i Atosom (Svetom Gorom) predstavlja jednu od najslikovitijih oblasti Grčke.

POVRŠINA: Oblast Halkidikia zauzima površinu od 2.918 kilometara kvadratnih u kojoj živi oko 109.500 stanovnika. Glavno sedište oblasti je mesto Poligiros.

OBALA: Izuzetno razuđenu obalu, koja u dužini od 250 km okružuje poluostrvo obrazujući četiri zaliva, zapljuskuje kristalno čisto Egejsko more. Plaže su duge, peščane i šljunkovite.

ZNAMENITOSTI: Manastirska zajednica na Atosu predstavljala je Nojevu barku Pravoslavne hrišćanske vere u Vizantijskom periodu. Danas je utočište mnogobrojnih monaha i meka hodočasnika na koju ženska noga još nije kročila. Izuzetan prirodni spomenik je Jama kod sela Petralona, u kojoj su pronađeni dokazi postojanja života na poluostrvu još iz Srednjeg kamenog doba.

NAŠA PREPORUKA: Kasandra, prva noga kako je Grci, ili prvi prst poluostrva kako je Srbi nazivaju, očarava borovom šumom i prekrasnim plažama. Letovališta Polihrono na njenoj istočnoj i Nea Skioni na njenoj zapadnoj obali, pružaju mogućnost kupanja u izuzetno čistom moru i pregršt sadržaja od kojih će i najprobirljiviji turisti naći nešto za sebe.

INFO: Karakteristični telefonski broj mesta: Hanioti 23740, Polihrono 23740 i Nea Skioni 23740.

Pogledajte našu ponudu smeštaja na Kasandri:

 

PolihronoHaniotiNea Skioni

Polihrono

Apart. hotel Sarikas

Apart. hotel se nalazi nadomak centra Polihrona, udaljen od centra minut i od plaže četiri minuta hoda. Apart. hotel raspolaže recepcijom, dvokrevetnim studiima, i četvorokrevetnim i petokrevetnim apartmanima, otvorenim bazenom i parkingom.

read more

Apart. hotel Poseidonio

Apart. hotel se nalazi u centru Polihrona, udaljen od plaže minut hoda. Market je u neposrednoj blizini. Apart. hotel raspolaže recepcijom, dvokrevetnim, četvorokrevetnim i petokrevetnim apartmanima, restoranom i parkingom.

read more

Vila Adam 2

Vila se nalazi u mirnom delu Polihrona, udaljena od centra dva i po minuta i od plaže dva minuta hoda. Market je u neposrednoj blizini. Vila raspolaže četvorokrevetnim apartmanima i parkingom.

read more

Vila Moustakas

Vila se nalazi u centralnom delu Polihrona, udaljena od plaže 40 koraka i od centra minut hoda. Vila raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studiima.

read more

Vila Moustakas Lux

Vila se nalazi u centralnom delu Polihrona, pored Vile Moustakas, udaljena od plaže 40 koraka i od centra minut hoda.  Vila je luksuzno opremljena i raspolaže komfornim apartmanima sa 2 terase za 2 do 7 osoba.

read more

Hotel Jean Marie

Hotel se nalazi u centralnom delu Polihrona, na domak plaže. Market je u neposrednoj blizini. Hotel raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Postoji mogućnost iznajmljivanja dečijeg krevetića.

read more

Hanioti

Vila Eleni

Vila se nalazi nadomak centra Haniotia, udaljena od centra pola minuta i od plaže minut i po hoda. Market je u neposrednoj blizini. Vila raspolaže trokrevetnim studiima.

read more

Vila Odysseas

Vila se nalazi u centru Haniotia, udaljena od plaže dva i po minuta hoda. Vila raspolaže trokrevetnim studiima. U svakom studiu se nalazi kuhinja sa frižiderom, TV prijemnik i klima uređaj.

read more

Vila Anna

Vila se nalazi u centru Haniotia, udaljena od centra pola minuta i plaže dva minuta hoda. Market je u neposrednoj blizini. Vila raspolaže trokrevetnim i četvorokrevetnim apartmanima.

read more

Apart. hotel Penny’s

Apart. hotel se nalazi u mirnom delu Haniotia, udaljen od centra pet i od plaže tri minuta hoda. Apart. hotel raspolaže recepcijom, dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studiima, otvorenim bazenom i parkingom.

read more

Nea Skioni

Vila Bellos

Vila se nalazi u mirnom delu Nea Skionia, nadomak plaže, udaljena od uređene plaže minut i od centra tri minuta hoda. Vila raspolaže sa dvokrevetnim i trokrevetnim apartmanima, velikim dvorištem sa roštiljem, ležaljkama, suncobranima i garniturama za sedenje.

read more
Share This